Biorezonencia


Az 1920-as évektől foglalkoznak a tudósok bioinformatikával. A biorezonancia elméleti alapjait a biofizika és a kvantumfizika elméleti és gyakorlati tapasztalatai adják. Heim német fizikus az egyesített kvantummező elmélet kidolgozója fizikai és matematikai magyarázatokkal tette érthetővé az emberi szervezetben és az élő sejtekben lezajló biológiai történéseket.

Már több mint hatvan éve, először Nakatani japán neurológus készített egy olyan műszert, mely az akupunktúrás pontok elektromos tulajdonsága alapján visszaigazolható mérési eredményeket adott. Ebből következett, ha az akupunktúrás pontok szervek (vese, máj, tüdő, stb.) reakcióit képesek megváltozott bioelektromos tulajdonságaikkal jelezni, akkor a betegségek e pontok megváltozott elektromos értékeivel jellemezhetőek. A német Voll az első készüléktípust továbbfejlesztette, mely ismerté vált Voll féle elektroakupunktúra néven az egész világon.

Egyre nagyobb teret kap ezen energiák mérése, és a velük való gyógyítás is, melyet az elektronika fejlettsége tett lehetővé. A harmonikus és diszharmónikus rezgések felismerése alapján tudjuk a vizsgált személy aktuális állapotát elemezni, és képesek vagyunk a várható problémák legkorábbi észlelésére. Mivel a betegségek kialakulása sokkal előbb kezdődik, mint ahogy a panaszok megjelennek, még a betegségek kialakulása előtt tudunk tenni ellenük.

Szervezetünkben egyszerre több millió folyamat zajlik sejtjeinkben és sejtjeink között, melyeket az elektromágneses tér szabályoz, irányít. Az anyaghoz hozzá tartozik a hullám jellegű tulajdonság is. Az elektromágneses tér hatására az élő anyag választ ad, tudunk kommunikálni a sejtekkel, mely reakcióként, biofeedback-ként értékelhető, mérhető.

Az orvostudomány diagnosztikai eszközei közé tartozik az EKG mely a szív, az EEG mely az agy elektromos aktivitását „rezgéseit” mérik, a biorezonancia készülék pedig hozzájuk hasonlóan a teljes test, az összes szerv elektromos aktivitását sejtszinten vizsgálja.

A biorezonanciával történő mérés egy állapotfelmérés, a szervezet jelenlegi energiaszintjét méri fel. Következtetni lehet a szervek energetikai állapotára, betegségek lehetőségére, megjelenési valószínűségére. Többféle kórokozó jelenlétének lehetőségéről is kapunk jelzéseket ( vírusok, baktériumok, gombák, paraziták). Az állapotfelmérés kb. egy- másfél órát vesz igénybe az értékeléssel, valamint az orvosi dokumentációval való egyeztetés, megbeszéléssel együtt. A mérés fájdalommentes, egy fülhallgató segítségével történik, mely egy számítógépes programmal van összekötve. Életkortól függetlenül igénybe lehet venni, de a vizsgálat alatt végig ülve ( esetleg állva vagy fekve) kell elhelyezkedni, de nem kell mozdulatlannak lenni.